_aD

Sunday, February 19, 2012

This Blog is for the Holidays!

rasanya memang macam tu lahh..sebab time cuti jelah ada masa free sangat2 untuk tulis2 nih. WOW! How do I feel during my holidays...? Hmmmmmm......i LOIKEEE... time cuti lah datangnya rajin dalam diri aku nak design-mendesign x kesah lah apa2...mostly sebab takda orang memaksa aku buat..time cuti aku suka buat case study untuk sem depan. time cuti aku suka sketch apa2 yg aku tgk menarik. 

cuti kali ini ku duduk di rumah sahaja setakat ni..jalan g subang jaya haritu pun sebab jd driver. time cuti ni ada banyak juga kerja tapi ku sukaaa. kemungkinan besar sebab itu saja yg aku perlu risau..xda subjek2 lain yg memeningkan kepala yang menghalang kerja2 designku..!! yess...itu jawapannyaa....subjek2 lain..tp tanpa subjek2 lain nak buat design pn susah....

this could be the last semester break.............lps pat8 nk buat apa? nak rehaatt lagiii...dlm 1 bulan lebih cmtu, jalan-jalangg..pkai passport klua dr Malaysia..kalau x rugi la ku buat passport ituu hariii...at the same time hanta resume merata2, smbil tunggu jawapan, kita g jalan2...then kerja dlm stahun lebih kot...smbung masters pula...

soalan yg sering bermain di fikiran..."do you really wannabe an architect..?" bukan x minat, tp x suka buat kerja yg orang suruh...i LOVE doing things because i wanna do it..not because i have to....well, in the end we have to make ends meet, rents need to be paid, i must feed myself and one day my wife and kids.....and THAT'S when doing the things I love would seem to be just a young boy's fantasy...

3 comments:

MissMM said...

i LOVE doing things because i wanna do it..not because i have to

yeahhhh same here. hehe

muhammad MURSYID said...

everyone does...tp dlm Islam lain ya. Sbb slalunya benda yg kita kena buat setan x suka dn dia akan cuba seboleh2nya nk bagi kita x suka bnda tu. So, dlm agama kita kena buat jugak walaupn kita rasa kita x suka...

MissMM said...

yup3, btul3. hehe